Gladlaks

Konstruktiv kritikk

1,093 posts in this topic

Hei.

 

Jeg synes FMNorge er det beste forum jeg er medlem av. Oversiktlig og moderator-teamet gjør en aller tiders jobb. For å være helt ærlig synes jeg ikke dere skal endre på noe her. Det vil være negativt. Dette er himmel, dette er Nirvana!

 

Jeg har oppdaget at brukere og moderatorere her inne har et helt forskjellig syn på hva konstruktiv kritikk er. Onomatipoetikon var saklig, men hadde tydeligvis for gode argumenter for at dere kunne svare han. Er det derfor det ikke er konstruktiv kritikk? For meg virker det som om dere er livredde for kritikk. Det dere lar stå av tilbakemeldinger, må være overveldet ros som over.

 

- En ikke fullt så glad laks.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites


I løpet av den siste måneden jeg har vært tilbake på fmnorge, har det skjedd litt av hvert. Et amnesti har blitt utdelt, jeg personlig ble utestengt av uvisse grunner og senest i dag ble Onomatopoetikon utestengt (dog over en kortere periode), for noe jeg synes er hårreisende urettferdig.

 

Etter å ha utvekslet private meldinger med et par moderatorer i kveld, ble jeg oppfordret av Tyggis til å starte en saklig tråd, hvor folk kunne komme med konstruktiv kritikk overfor moderatorteamet. Derfor vil jeg gjerne begynne:

 

For det første, dette amnestiet som ble utlovet. Jeg har sagt min mening før, men tråden er nå borte. Dette var det vanvittig mye huller i, det var uklart hvem som kunne benytte seg av amnestiet, og jeg så da anledningen til å komme tilbake som "Matadoren", en bruker som ble laget før den såkalte amnestifristen som ble gitt av ChristianB. Jeg slang meg inn i diskusjonen, og oppførte meg saklig, kom med gode argumenter og bedrev ikke spam. Likevel, etter at diskusjonen hadde pågått over noen sider, begynner Christian å gå tom for argumenter. Han slenger inn et halvdårlig svar, noe jeg fant det nødvendig å svare på. Men i løpet av den tiden jeg har skrevet innlegget, til jeg trykker post, får jeg vite at jeg er bannet.

 

Hva tror dere utestengelsesgrunnen var? Jo nettopp, dobbeltnicking, spam og useriøshet. Vel, såvidt jeg ikke er blind, så var dobbeltnicking plutselig godtatt, spam hadde jeg ikke bedrevet og ei heller hadde jeg vært useriøs. Hvorfor blir jeg da utestengt? Greit, denne saken er vi egentlig ferdig med. Men dette viser bare at visse moderatorer her inne bruker makten de har, til å utestenge, komme med trusler om advarsler og også gi de, med engang de går tomme for argumenter. Er det sånn vi vil ha det?

 

Jeg har også lagt merke til moderatorer som opptrer med en latterlig høy arroganse. Når de kommenterer skrivefeil, som er så opplagte at alle skjønner hva brukeren mener, så blir det for dumt. Skal de (moderatorene) ikke være et eksempel til etterfølge? Synes også det blir håpløst når de lirer av seg innlegg som "Hahahaha, lættis!" o.l. Er dette videre relevant for forumet? Her bryter altså to moderatorer, to retningslinjer. Både uthengning og folkeskikk, samt spamming. Er det greit at dere moderatorer gjør det, skal ikke reglene gjelde for dere også?

 

Og for å ta det siste, så opplevde jeg dagens utestengelse som noe merkelig og absurd. Jeg har lest innlegget, og det var lite der som var krenkende overfor moderatoren som var nevnt, bortsett fra nettopp det at navnet var nevnt i innlegget. Er det ikke lov til å nevne folk ved brukernavn? Skal man utestenges bare av den grunn?

 

Retningslinjene for dette med uthenging er også veldig i tåken, hvor går grensen for uthenging? Hvem skal avgjøre at det er uthenging? Jeg fikk som svar at det var opp til moderatoren som så innlegget, å vurdere innlegget og bestemme en passende straff. Her sies det da indirekte, at moderatorer skal vurdere om innlegget er av en slik sort at det oppfattes som krenkelse. Hva om moderatoren som ser dette, ikke liker nevnte bruker? Jeg vet det er flere moderatorer som ikke lar seg be to ganger før de deler ut advarsler, til brukere de ikke har sansen for. Er det slik vi vil ha det? Moderatorer som gir en bruker strengere straff, bare pga personlig forhold? Slik forumpolitikk kan ikke bedrives på en side av fmnorges størrelse, det blir for dumt.

 

Moderatorer kan ikke bare utestenge og/eller slette innleggene til alle som mener noe annet enn de. Dette har jeg også opplevd skje. Jeg personlig ble utestengt fordi ChristianB ikke syntes noe om at jeg gikk i mot amnestiet han tilbydde. Il Diavolo og Laiho fikk innleggene sine slettet fra amnesti-tråden, fordi de sa seg enige med Onomatopoetikon og undertegnede. Hvorfor gjør moderatorer dette? Innleggene var også mer enn bare "Jeg er enig"-innlegg, så det var ingen grunn til å slette de uten videre. For meg, virker det som at moderatorene ikke vil at sidens brukere skal se at brukere går i mot det de sier.

 

Her ble det uansett mye negativt, denne tråden er selvsagt også for positive innspill. Og videre utenom det jeg har nevnt ovenfor, så gjør mesteparten av moderatorteamet en meget god jobb. Takk til Tyggis og RubenByman som var svært behjelpelige over private meldinger i dag.

 

Håper denne tråden kan holdes saklig, slik at den kan stå for alle som vil si sitt om moderatorteamet. Enten positivt, eller negativt.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg må si at du trekker frem mange gode poeng Lynus. Personlig så tok jeg aldri tak i meg selv og deltok aktivt i den diskusjonen som du refererer til, selv om jeg hadde lyst. Det er nok vanskelig for moderatorene å følge retningslinjene, helt til punkt å prikke. Jeg sier ikke at du tok feil. For dine agumenter ang. utestengelsen i den perioden stemmer. Du var saklig og argumenterte godt for deg, samtidig som du innrømmte at du var den du er. Fair eller ikke fair. Jeg er i hverfall glad for at de tok deg inn igjen.

 

Når det gjelder mitt syn på våre grønne brukere så har jeg aldri hatt noe galt å si om dem. Greit nok at de kanskje slenger ut ett å annet dårlig innlegg i blandt, men de er da mennesker de å. Akkurat som alle oss andre. Jeg mener i hvertfall at moderatorteamet per dags dato er det beste på lenge. Dere som har hatt heftige diskusjoner med dem vil kanskje være uenig i meg og mine meninger, men jeg har ikke noe negativt å si egentlig.

 

Vil bare kjapt dra meg litt tilbake til diskusjonen om hvorvidt det var riktig å utestenge folk på grunnlag som det ikke sto noe om i retningslinjene. Tenk deg at nettopp du er moderator i en slik situasjon. Hadde du klart å holde maska og følge alt av regler etter punkt å prikke, om du ble satt opp i mot dine evner som moderator på en heller krenkende måte? Tror nok at flere ville gjort som de gjorde om dere tenker dere om.

 

Moderatorene gjør en bra jobb for oss og jeg syns vi skal være takknemmelige for at de gidder å bruke fritiden sin på dette. Om de er lei av all drittslengingen de får kan de bare trekke seg på dagen. Hvordan ville det blitt da? Da ville vi fått en periode uten moderatorer. Senere ville vi fått en haug med ferkse moderatorer som ikke kan noe omtrent.

Det blir omtrent som et fotball-lag. Man må ha litt kontinutet i teamet for at det skal fungere opptimalt.

 

Jeg er i hvertfall takknemmelig for at dere holder ut med oss. Takk.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I retningslinjene står det:

 

§4-2 Klager på moderatorer, andre brukere etc. rettes til administrator

Alle klager på moderatornes jobb skal både rettes mot sidens administrator (petter@fmnorge.com) og den aktuelle moderatoren. Administrator vil hjelpe brukeren å komme i kontakt med den aktuelle moderatoren om det skulle bli nødvendig.

Klager på moderatorer skal ikke under noen omstendigheter tas i all offentlighet på forumet.

 

Bør ikke denne retningslinjen endres? Slik som dere holder på for øyeblikket, er det uklart om konstruktiv kritikk er klaging. Trekker man fram eksempler, vil den aktuelle moderatoren forstå at det er konstruktiv kritikk/klaging rettet mot ham. Det er simpelthen umulig å gi konstruktiv kritikk slik som dere holder på nå, for nevner vi et navn, blir innlegget slettet. Dette må endres!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dessverre syns jeg forumet ligner en barnehage etter at flere personer har kommet tilbake og er mer ute etter å få "hevn"/"rettferdighet" for at de ble kastet ut sist. Eneste som kommer frem er "Mamma, det var ikke bare jeg som gjorde det....." Kan man ikke gå videre å heller sette en strek over alt dette rotet en gang for alle? For det har vært rot fra alle parter.

 

Kan skjønne at noen kan føle seg dårlig behandlet, men nå er jo dette bare i all hovedsak et forum for FM og ikke norske rettslover som skal/kan følges fra punkt til punkt. Må være lov/mulig å se på saker med skjønn slik det var før. Ellers håper jeg at Petter tar tak og setter en strek over dette, slik at siden snart kan bli et FM-forum igjen som det en gang var uten at uttalige diskusjoner og kamper om å vinne diskosjonene tar helt overhånd.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ellers håper jeg at Petter tar tak og setter en strek over dette, slik at siden snart kan bli et FM-forum igjen som det en gang var uten at uttalige diskusjoner og kamper om å vinne diskosjonene tar helt overhånd.

Godt sagt, og jeg ser helt klart poenget ditt. Det må ha vært vanskelig å få gjort noe som helst i FM-seksjonene når det hele tiden dukket opp sprettoppvinduer som ba dere ta turen til amnesti-tråden. For ikke å snakke om den uestetiske pilen. Den som blinket, og gjorde at du havnet i amnesti-tråden bare ved å se på den.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denne tråden bør stille et enkelt spørsmål.

 

Hva skal vi gjøre for at dere skal bli mer fornøyde med FMNorge? Hva er vitsen med å sitte sette fingeren på problemer som vi ikke vet hva vi skal gjøre med?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hva er vitsen med å sitte sette fingeren på problemer som vi ikke vet hva vi skal gjøre med?

 

Hvor blir det satt fingeren på slike ting?

 

Er da ingen stor sak å ta et internt oppgjør i moderatorforumet, for å få en slutt på den latterlige arrogansen som endel av dere vandrer rundt med her inne? Den kommer igjen frem i denne tråden, når dere nekter å svare på det vi spør om.

 

Og bare så du er klar over det: Arrogante moderatorer uten evne til å ta en beskjed, og ei heller svare på pms/innlegg med konstruktiv kritikk på hvordan de kan bli bedre gjør faktisk ikke siden bedre. Jeg vet jeg ikke burde dra alle over en kam, ettersom flere moderatorer gjør en meget god jobb men visse personer burde virkelig gå i seg selv. Og det er jo også ulovlig å nevne de ved navn her i forumet.

 

Men jeg tror at med engang moderatorer viser tegn til endring, så vil brukerstrømmen følge etter. Dere skal trossalt være forbilder for brukerne her inne, og når det da blir lirt av seg dårlige forsøk på ironi, samt uthenging av skrivefeil, spam etc. Så tror den vanlige bruker at slikt er godtatt.

 

Og for å gjøre det klart med en eneste gang: En ting en bruker får en advarsel for, kan en moderator gjøre så mye han vil uten reprimader. (Personlig oppfatning)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Denne tråden bør stille et enkelt spørsmål.

 

Hva skal vi gjøre for at dere skal bli mer fornøyde med FMNorge? Hva er vitsen med å sitte sette fingeren på problemer som vi ikke vet hva vi skal gjøre med?

 

For en tankegang, for en holdning! Er det virkelig den innstillingen dere i moderatorteamet har? Av alt Onomatipoetikon har nevnt de siste dagene, jeg kan virkelig ikke se at noe av det skal være et problem å endre på. I hvertfall forsøke.

 

Problemet er at dere vegrer dere for kritikk, ved å se på det som klaging. Det er slike innlegg som Holtenberg skriver som får stå. Innlegg med hint av klaging (MEN som folk flest ser på som kontruktiv kritikk), blir slettet. Kan dere ta til dere mer negativ kritikk, uten å slette innleggene for personangrep, eller er det umulig å endre på?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er dette en spøk? Har dere virkelig fjernet innleggene som ble skrevet om moderators mulighet til å tolke regelverket akkurat slik han vil? Er dere så skamløse at dere fjerner over ti poster som var helt harmløse?

 

Ah, se der. Jeg ser at innleggstallet mitt er satt tilbake, hvilket betyr at innleggene ikke engang er spart på. Det er godt, så slipper dere å faktisk forklare denne avgjørelsen.

 

Denne tråden bør stille et enkelt spørsmål.

 

Hva skal vi gjøre for at dere skal bli mer fornøyde med FMNorge? Hva er vitsen med å sitte sette fingeren på problemer som vi ikke vet hva vi skal gjøre med?

Sannheten er den, Tyggis, at ingen vet hva som er lov her inne. Det finnes ingen logisk linje. Tretten innlegg har blitt fjernet fra denne tråden siden i går kveld. Ingen av dem brøt med reglene, men allikevel slettes de. Da er det jo hinsides artig at selve diskusjonen handlet om at det i regelverket står at dere står fritt til å ta akkurat de avgjørelsene dere ønsker, avhengig av hvordan dere velger å tolke regelverket. En stor takk rettes til den ansvarlige moderatoren, som ikke kunne funnet en bedre måte å støtte argumentet mitt på.

 

Jeg skulle gjerne delt alle tankene mine om hva som er galt her inne, men dere finner alltid en eller annen syk måte å stoppe meg på. I går ble jeg utestengt for personangrep på Anbe! Jeg sendte ham en PM etter å ha sluppet inn igjen, og han sa at han ikke engang ville slettet innleggene som skal ha vært så grove. Dere gjør det lett for oss!

Skal prøve å svare på det jeg kan svaret på.

God folkeskikk, brudd på norsk lovgivning, distribusjon av av prrnografi og piratkopiert matriale blir også slått ned på om vi oppdager det. Per i dag er det for lite av dette som blir rapportert og vi kan ikke få med oss alt, så noe ligger nok på forumet.

Ja, det ligger nok noe her inne et sted. Inne på engelsk fotball, der, vet du. Finnes nok noe. Skal ikke halshugge dere fullstendig, for jeg forstår at det ikke er lett å få med seg absolutt alt.

Ser at dere i det minste har sluttet å bruke bilder dere åpenbart ikke hadde rettigheter til på forsiden. Det er en start.

Pornografi er ikke et så stort problem her inne i dag, men stemmer det ikke at Sino slapp inn igjen fordi forumet ble oppgradert til en nyere versjon? Det var vel pornografi som felte ham?

 

Blir fort mange innlegg som sier det samme om f.eks. en person støtter opp under sine egne meninger i en debatt. Vi vil heller ikke ha et "dopa" brukerantall, altså at det ser høyere ut enn det det virkelig er. På den andre siden vil vi at folk som bruker forumets tjenester registrerer seg, slik at vi får inn nok annonseinnteker til å drive siden. Så det med at vi ikke utestenger alle brukere som ikke har skrevet et eneste innlegg har noe med at kun registrerte brukere får bruke nedlastingsarkivet.

Dette må du forklare for meg. Annonsene er vel også synlige for uregistrerte brukere? At dere ønsker å begrense antall anvendere av nedlastingsarkivet er fornuftig nok, men det må da finnes andre måter å gjøre dette på? Hva med å kun la folk med IP-adresse fra Skandinavia laste ned uten å registrere seg? Så kan dere i tillegg åpne for at nordmenn i utlandet også får benytte seg av databasen ved å la alle registrerte - uavhengig av destinasjon - laste ned fritt?

Det er 42 468 registrerte brukere her nå. Vet du hvor mange av disse som ikke har skrevet noe på forumet? 34 825. Trettifiretusen åttehundreogtjuefem brukere har null innlegg. "Dopa"? Ja, det vil jeg påstå. Jeg unner dere å feire alle milepæler, store eller små, men å feire antall brukere å men å gjøre et poeng av hvor mange brukere som er registrert blir unødvendig. Er annonsørene klare over dette? Tror de at de når ut til nesten 40 000 unike mennesker? Opplyser dere om at det høye tallet er så ekstremt misvisende?

 

Så gjennom den tråden di linka til nå og ser jo at det blir sagt en del som ikke skulle bli sagt. Tråden burde blitt stengt etter et innlegg.

Den burde ikke eksistert i det hele tatt. Hva var tanken bak den tråden? Jeg ser ingen gode argumenter for å opplyse hele forumet om Kristians mentale tilstand. Ren og skjær mobbing. Hans JF har et par svært gode poeng. Dere kunne fort fått en tung byrde på skulderne deres, der, ja. Om han er mentalt forstyrret. Det velger jeg å tvile på, siden han klarer seg greit med sin nye bruker.

 

Om jeg ikke har gått glipp av for mye er det vel rundt 15 brukere som har stått frem. Om det er en suksess eller fiasko kommer an på hvordan du definerer det. Nå vet jeg ikke halt hva dere vanlige brukere får frem når dere går inn på en annen brukers profil, men tviler jo på at dere kan se advarsler/utestegninger. Om dere lurer på om en bruker er utestengt går det jo an å sende en PM til en admin/mod så vil han svare.

Det kommer nok mer an på hvordan dere definerer det. 15 er et anstendig tall, kanskje. Problemet er at dere i utgangspunktet hadde så dårlig oversikt at et amnesti var nødvendig, og således er det klin umulig å vite hvor mange dobbeltnickere det faktisk finnes her inne.

 

Grovt! Så kan vi ta for oss det andre mordforsøket. Anbe hadde en unødvendig sak i skrivebord-tråden for en stund siden. Da han selv hadde en skrivefeil i Liverpool-tråden bestemte jeg meg for å teste hvor konsekvente dere er.

 

Hva er en "klerering"?

 

Og gjett om det ble slettet, ja. Visst. Siden det kun var én mod pålogget da innlegget mitt forsvant, sendte jeg ham en PM og spurte hvorfor det ble slettet. "Spam", var svaret. Naiv som jeg er, ble svaret en link til Anbes innlegg. Hva får jeg da tilbake? \o/ Stillhet. Ingenting. Avslørt igjen.

 

Hva var det mer, da? Åjo, amnesti-tråden, som til sammen ga meg to utestengelser og én advarsel. Den første utestengelsen ble fjernet av Petter, så det finnes fortsatt spor av fornuft. Advarselen fikk jeg etter å ha spurt en moderator på PM hvorfor han kalte meg "tett". Også der sluttet jeg plutselig å få svar. Er det ikke artig at dere oppfordrer oss til å ta kritikk på PM, når jeg uansett aldri får skikkelige svar? Fire ganger på kort tid har det hendt at jeg plutselig har blitt møtt med stillhet! Dere tvinger oss til å ta kritikken ut i det åpne forumet! Vi blir ikke hørt ellers!

 

Så var det denne tråden. Holtebergs innlegg var først og fremst en trist affære, men det er ikke så viktig akkurat nå. Hvordan vil dere at vi skal svare på det innlegget? Regelverket gjør at det ikke er mulig å kritisere enkeltmoderatorer ute i det åpne forumet. Ros, derimot, det er lov? Vanvittig rettferdig. Jeg siterer meg selv fra i går: "Det er åpenbart ikke tillatt med negativ kritikk, og da tar jeg det for gitt at det samme gjelder ros. Blir det ikke ellers litt urettferdig? Hvordan skal de som er uenige få komme med sine synspunkt uten å bli straffet? Hill moderatorene så alle kan se! Kritikken kan vi ta litt i det skjulte, sånn, på PM. Det er litt lettere å forholde seg til kritikk om man på forhånd har skapt et bilde av bestyrerne som ufeilbarlige overmennesker."

Holteberg svarte at en Grøndie hadde bekreftet at innlegget var helt OK. Ja, det hjelper å være på godfot med enkelte personer her inne.

 

Jah, hva mer? Spoiler-funksjonen er fin, for da kan jeg jo poste alle innleggene fra i går uten at det tar så stor plass.

 

Jeg må si at du trekker frem mange gode poeng Lynus. Personlig så tok jeg aldri tak i meg selv og deltok aktivt i den diskusjonen som du refererer til, selv om jeg hadde lyst. Det er nok vanskelig for moderatorene å følge retningslinjene, helt til punkt å prikke. Jeg sier ikke at du tok feil. For dine agumenter ang. utestengelsen i den perioden stemmer. Du var saklig og argumenterte godt for deg, samtidig som du innrømmte at du var den du er. Fair eller ikke fair. Jeg er i hverfall glad for at de tok deg inn igjen.

 

Når det gjelder mitt syn på våre grønne brukere så har jeg aldri hatt noe galt å si om dem. Greit nok at de kanskje slenger ut ett å annet dårlig innlegg i blandt, men de er da mennesker de å. Akkurat som alle oss andre. Jeg mener i hvertfall at moderatorteamet per dags dato er det beste på lenge. Dere som har hatt heftige diskusjoner med dem vil kanskje være uenig i meg og mine meninger, men jeg har ikke noe negativt å si egentlig.

 

Vil bare kjapt dra meg litt tilbake til diskusjonen om hvorvidt det var riktig å utestenge folk på grunnlag som det ikke sto noe om i retningslinjene. Tenk deg at nettopp du er moderator i en slik situasjon. Hadde du klart å holde maska og følge alt av regler etter punkt å prikke, om du ble satt opp i mot dine evner som moderator på en heller krenkende måte? Tror nok at flere ville gjort som de gjorde om dere tenker dere om.

 

Moderatorene gjør en bra jobb for oss og jeg syns vi skal være takknemmelige for at de gidder å bruke fritiden sin på dette. Om de er lei av all drittslengingen de får kan de bare trekke seg på dagen. Hvordan ville det blitt da? Da ville vi fått en periode uten moderatorer. Senere ville vi fått en haug med ferkse moderatorer som ikke kan noe omtrent.

Det blir omtrent som et fotball-lag. Man må ha litt kontinutet i teamet for at det skal fungere opptimalt.

 

Jeg er i hvertfall takknemmelig for at dere holder ut med oss. Takk.

 

Et klarere regelbrudd har jeg aldri sett, Holteberg. Det er ikke lov til å omtale enkeltmoderatorer.

 

Beklager hvis det ikke er lov, men det var noe jeg ikke var klar over. Har uansett endret innlegget mitt så jeg slipper noe ekstra pes i mot meg.

 

Det går greit. Jeg har screenshot av innlegget, og regner med klagen behandles med den objektivitet vi har blitt så godt vant med fra de grønne.

 

Når jeg tenker meg om. Hvor står det at det ikke er lov? For å kunne gjøre tilbakemeldingene så gode som mulig så kan det være godt for dem å få brukeres syn på den enkelte.

 

Jeg har lest gjennom retningslinjene og det står ikke noe om det der. Og i tillegg. For bare timer siden ble det linket til en side som handlet om at FMN hadde nådd 30000 brukere. Der hadde vår administrator, Petter satt i gang en kåring der brukere skulle si hvilken bruker de syns er den beste på forumet uten å slenge ut noe negativt. De skulle også ha en begrunnelse. Dette blir mye av det samme. Jeg, i likhet med de som stemte frem den beste brukeren den gangen, trekker bare frem enkeltpersoner og sier sin mening om dem. Jeg skrev bare positivt om moderatorene og har dermed ikke satt i gang noe større regelbrudd enn det Petter gjorde den gangen.

 

"Hvor det står"? Moderatorene har jo akkurat brukt en hel tråd på å fortelle oss at regelverket ikke skal tolkes bokstavelig. Du fikk det med deg? Kan ikke forstå noe annet, for jeg mener å ha registrert et par hardtslående bidrag fra deg der.

 

Nei, tilbakemeldingene blir ikke så gode som mulig av å få feedback på hver enkelt i det åpne forumet. Det er åpenbart ikke tillatt med negativ kritikk, og da tar jeg det for gitt at det samme gjelder ros. Blir det ikke ellers litt urettferdig? Hvordan skal de som er uenige få komme med sine synspunkt uten å bli straffet? Hill moderatorene så alle kan se! Kritikken kan vi ta litt i det skjulte, sånn, på PM. Det er litt lettere å forholde seg til kritikk om man på forhånd har skapt et bilde av bestyrerne som ufeilbarlige overmennesker.

 

30 000-tråden er ikke det samme. Finn et eksempel som passer.

 

Dessverre syns jeg forumet ligner en barnehage etter at flere personer har kommet tilbake og er mer ute etter å få "hevn"/"rettferdighet" for at de ble kastet ut sist. Eneste som kommer frem er "Mamma, det var ikke bare jeg som gjorde det....." Kan man ikke gå videre å heller sette en strek over alt dette rotet en gang for alle? For det har vært rot fra alle parter.

 

Kan skjønne at noen kan føle seg dårlig behandlet, men nå er jo dette bare i all hovedsak et forum for FM og ikke norske rettslover som skal/kan følges fra punkt til punkt. Må være lov/mulig å se på saker med skjønn slik det var før. Ellers håper jeg at Petter tar tak og setter en strek over dette, slik at siden snart kan bli et FM-forum igjen som det en gang var uten at uttalige diskusjoner og kamper om å vinne diskosjonene tar helt overhånd.

 

Öñòmátôpòêtìköñ: Veldig hardtslående bidrag det der må jeg si. Må tåle at noen siterer det du sier. Uanset så kan det være noe i at det kan bli urettferdig, men hva er denne tråden til da? Det er jo her man skulle gi ris og ros til teamet.

 

Hvorfor blir ikke dette det samme som 30.000-tråden? Fordi det er moderatorer det gjelder?

 

Ellers håper jeg at Petter tar tak og setter en strek over dette, slik at siden snart kan bli et FM-forum igjen som det en gang var uten at uttalige diskusjoner og kamper om å vinne diskosjonene tar helt overhånd.

 

Godt sagt, og jeg ser helt klart poenget ditt. Det må ha vært vanskelig å få gjort noe som helst i FM-seksjonene når det hele tiden dukket opp sprettoppvinduer som ba dere ta turen til amnesti-tråden. For ikke å snakke om den uestetiske pilen. Den som blinket, og gjorde at du havnet i amnesti-tråden bare ved å se på den.

 

Hei, Holteberg. Helt greit at folk siterer meg. Jeg er faktisk en ganske stor fan av funksjonen selv.

Hei, Holteberg. Helt greit at folk siterer meg. Jeg er faktisk en ganske stor fan av funksjonen selv.

 

30 000-tråden blir ikke det samme.Les Petters innlegg igjen. Han vil vite hvem folks favorittbruker er. Det er ikke en debatt, men en meningsinnhenting. Favorittspilleren min er Paul Dickov. Vil du svare "Nei, det er han ikke" bare fordi du ikke liker ham?

 

Hmm, trudde dette var et sted man skulle poste konstruktiv kritikk til FMNorge. Hva du mener om andres meninger er vel irrelevant? Humor/sutre tråd er vel et eller annet sted her på forumet hvis det er det du ser etter.

 

Smaken er som baken anntar jeg. Jeg kan ikke bestemme om Paul Dickov er din favorittspiller eller ikke. Men jeg ser også på dette som en meningsinnhenting der folk selv ytrer sine meninger om moderatorene, slik at de selv kan se på dette senere. Da kan de sette seg ned og analysere hva de gjør feil og som må rettes på i fremtiden.

 

Jeg regner ikke med at målet med tråden er å skape debatt (Noe vi desverre har gjort nå). Men å få frem brukeres meninger. Og jeg ga bare min mening.

 

Dette er en meningsutveksling. Vi diskuterer noe. At du skaper en debatt er ikke noe å unnskylde seg for. "Diskusjonsforum er betegnelsen på et sted på internett der mennesker kan diskutere sammen. Det finnes mange ulike typer diskusjonsforum, basert på forskjellig teknologi. Diskusjonsforumenes historie stammer helt tilbake til internetts spede begynnelse, da de gjerne ble kalt oppslagstavler."

 

Hmm, trudde dette var et sted man skulle poste konstruktiv kritikk til FMNorge. Hva du mener om andres meninger er vel irrelevant? Humor/sutre tråd er vel et eller annet sted her på forumet hvis det er det du ser etter.

Ja, jeg gikk kanskje litt over streken? Det er bare å beklage. Tenke seg til, dele meningen sin med andre på et diskusjonsforum. Den delen jeg siterte var ikke konstruktiv kritikk. Du snakket som om amnesti-tråden hadde forsøplet hele FMNorge. Da får du heller klage på at de gjorde den til en global annonsering.

 

Vel. Det er ikke hensikten med tråden Öñòmátôpòêtìköñ. Poenget med diskusjonen vår var om det var lov eller ikke å omtale enkeltbrukere. Siden du kun ønsker å få meg mer irritert her nå, og jeg vet at jeg ikke gjorde noe regelbrudd ved min positive omtale av moderatorene, så har jeg nå sagt mitt.

 

Hvorfor ikke gjøre noe mer fornuftig? Skriv et pent innlegg selv og del dine meninger om teamet. Det er det denne tråden er til.

 

Merkelig at jeg stadig blir beskyldt for å komme med provokasjonsforsøk. Hva kommer det av? Bruker jeg for få smilefjes?
jeg vet at jeg ikke gjorde noe regelbrudd ved min positive omtale av moderatorene.

Det kan du faktisk ikke vite.

§4-1 Adlyd moderatorer/administratorer. Det er ingen i forumet som kjenner til reglene på en bedre måte enn vi som jobber her. Vi driver forumet etter reglene som du leser her. Medarbeiderne på siden kan selv tolke reglene slik dem vil, og brukere må umiddelbart adlyde en medarbeiders beskjed.

Du får vente til en moderator har tolket regelverket slik han selv vil. Det er ingen i forumet som kjenner til reglene bedre enn dem som jobber her. I teorien er alt vi poster et potensielt regelbrudd. :shock: Da er det bare å håpe på at mödsa ikke har en dårlig dag, misliker deg, er uenig med deg eller finner en annen årsak til å fjerne innlegget. :confused:

 

 

"Vi driver forumet etter reglene som du leser her."

"Medarbeiderne på siden kan selv tolke reglene slik dem vil, og brukere må umiddelbart adlyde en medarbeiders beskjed."

 

Logisk.

 

Jo det kan jeg faktisk vite. For jeg har allerede forhørt meg med en av disse grønne som kan reglene bedre enn noen andre.wink.gif

 

Gratulerer. La oss kalle poenget mitt "A". Du er "B".

 

 

A

 

 

 

B

 

 

Det gikk langt over hodet ditt.

 

Tror du ikke de ville fått mye å gjøre om alle skulle sjekke at innleggene deres var OK? Jo, det ville nok tatt litt tid, det. Derfor er det vanlig med retningslinjer, slik at man på forhånd kan føle seg relativt sikker på hvorvidt innlegget er over streken eller ei. Det burde vært en beskjed på bunnen av regelverket. "Jo, du, forresten. Selv om du ikke bryter noen av reglene ovenfor, kan vi fortsatt ta deg hvis vi har lyst."

(18+)

 

Hvor langt får jeg lov til å gå? Dere utestenger meg vel uansett, så det er bare å kjøre på.

 

Det er vanlig med spam, koseprat og krangling her inne. For de fleste burde det vært åpenbart hvorfor det har blitt slik, men den gang ei. Mitt eget innlegg i Manchester United-tråden for en tid tilbake:

 

Joda. Det er sånn vi løser konflikter her inne nå. Selvsagt moderatorenes feil, det også. Fromogfager_69, du sneiet innom "uvitende" på slutten der? Fortell!

 

Beklager. Jeg bør selvsagt argumentere bedre for meg. For moderatorene setter standarden. Vanlige brukere følger deres saklige eksempel. Bruk gjerne sarkasme for ekstra effekt.

 

Hykleri er også bra.

Ble det slettet? Selvsagt. Dette selv om jeg holdt meg på akkurat den linja enkelte har lagt opp til. Betyr det at grønt nick gir dere friere tøyler i diskusjoner? Gjelder ikke det samme regelverket for både moderatorer og vanlige brukere? Hæ? Hæ?

 

Oppfatningen om at dagens team er det svakeste noensinne deles av mange, inkludert et par moderatorer, samt brukere som tidligere har hatt mod- eller adminverv. FMN er nesten en tapt sak, og det er utelukkende deres feil. Hvilke avgjørelser Petter tar den kommende tiden er vitale for sidens fremtid. Noen har rett og slett ikke det som skal til for å inneha et lederverv her inne. Det er ikke en personlig sak, uansett hvor mange ganger dere påstår at jeg er ute etter å ta noen.

 

Amnestiet var en skamplett. Jeg linker bare til mitt siste godkjente innlegg i den tråden, for det er ingen vits i å igjen bruke tid på noe som sannsynligvis ikke blir besvart. I farten kan kommer jeg på tretten dobbeltnickere som ikke har blitt tatt. Forsøket deres var en flopp. Det beste ville vært å utestenge alle 15 på denne fyldige listen over dobbeltnickere, men nei, dere velger heller å gjøre noe som stinker av manglende kontroll. Dobbeltnickerne som slapp unna ler av dere.

 

Velg noe annet enn den feige løsningen denne gang. Kom igjen. Dette hører ikke hjemme noe annet sted enn ute i det åpne forumet.

 

E: Bildelinken fungerte ikke!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Når det gjelder mitt syn på våre grønne brukere så har jeg aldri hatt noe galt å si om dem. Greit nok at de kanskje slenger ut ett å annet dårlig innlegg i blandt, men de er da mennesker de å. Akkurat som alle oss andre. Jeg mener i hvertfall at moderatorteamet per dags dato er det beste på lenge. Dere som har hatt heftige diskusjoner med dem vil kanskje være uenig i meg og mine meninger, men jeg har ikke noe negativt å si egentlig.

 

Selvsagt er moderatorene mennesker. Men når det går til det punktet at de kan slenge ut spam, henge ut brukere og ta seg til rette som de vil på forumet uten at det får videre følger, DA er det noe galt. Hadde jeg skrevet et innlegg som lød "Hahahaha, lættis!" eller "Hva er en bakrunn?" etter en skrivefeil, hadde jeg nok mottatt en advarsel relativt fort og innlegget hadde blitt slettet. Men når moderatorer poster slike innlegg, så skjer det ingenting. Innlegget får stå og andre henger seg på spøken.

 

Hva er en "bakrunn"?

 

Uansett, så har jeg byttet "bakrunn" for lenge siden til noe ufattelig rått.

 

Her har altså to moderatorer på kort tid, poengtert og hengt ut en bruker som hadde en ubetydelig skrivefeil. Alle skjønte hva han mente, og dette er faktisk mobbing. Er det slike moderatorer vi vil ha? Som sagt, ingen vanlig bruker hadde sluppet unna med dette, men det grønne nicket fritar vel for regelbrudd? Det er i hvertfall mentaliteten som blir vist her.

 

Vil bare kjapt dra meg litt tilbake til diskusjonen om hvorvidt det var riktig å utestenge folk på grunnlag som det ikke sto noe om i retningslinjene. Tenk deg at nettopp du er moderator i en slik situasjon. Hadde du klart å holde maska og følge alt av regler etter punkt å prikke, om du ble satt opp i mot dine evner som moderator på en heller krenkende måte? Tror nok at flere ville gjort som de gjorde om dere tenker dere om.

 

Ikke riktig. Hvorfor skal man utestenge noen på grunnlag av det som ikke står i retningslinjene? Det blir som at politiet skal kunne fengsle hvem de vil, for grunner som det ikke står noe om i loven. Hadde jeg vært i en slik situasjon, så hadde jeg ALDRI utestengt noen uten grunnlag (og nei mods, at dere liker brukere dårlig er ikke grunnlag nok). Regner med at du selv forstår dette, og Mortens innlegg til Anbe er som postet på ingen måte krenkende. Litt må man faktisk tåle, når man velger å være moderator for et slikt forum.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

For å delvis hive meg inn i diskusjonen her:

 

Jeg hadde sikkert enkelte av de samme tendensene da jeg selv var moderator/administrator her, men i den grad jeg fortsatt besøker forumet her, er jeg enig i mye av det som sies av flere her. Det gjelder å ikke gyve løs på brukere for spam og dårlig oppførsel når en selv har mye av det samme på samvittigheten. Det blir å kaste stein i glasshus, og det hjelper ingenting på brukernes dårlige holdninger når moderatorer ikke går foran med et godt eksempel selv. Moderatorer skal være kremen av brukere, ideelt sett, og med all respekt; det er ikke tilfelle i dag. Vi har en god del flinke moderatorer, og en mindre engasjert og rett og slett kvalitetsmessig svakere gjeng i tillegg. Når det først er slik at jeg ser flere titalls brukere som enkelt skriver bedre, mer velskrevne og reflekterte innlegg enn enkelte moderatorer, er ikke dét i seg selv noen krise. Det som derimot er krise, er at moderatorene viser liten eller ingen vilje til å gå foran som gode eksempler. Det å være moderator er vel gøy og moro det, men det medfølger også et ansvar for å være et eksempel til etterfølgelse; ikke en hvilepute i forhold til retningslinjene.

 

Retningslinjene er også uklare på mange områder, hvilket ble bevist litt lengre oppe i denne tråden. Jeg synes konstruktiv kritikk av moderatorteamet kan tas offentlig i forumet, og det bør være helt greit å komme med tildels krass kritikk av teamets arbeid, så lenge det ikke går over til personangrep. Jeg tør påstå det betraktelig oftere skjer at moderatorteamets medlemmer beveger seg over på grensen til personangrep enn at etablerte brukere (dvs. de som faktisk har enkelte innlegg her, ikke tullinger som registrerer seg for å spamme ned forumet en fredagskveld) gjør det samme. At det har blitt slettet tilsynelatende helt legitime innlegg i denne tråden er hårreisende, og det er slett arbeid av den som har gjort det, uten at jeg aner hvem vedkommende er. Det må være mulig å kritisere folks arbeid på en saklig, konstruktiv og avbalansert måte, uten at en skal risikere sletting av innlegg, advarsler og utestengelser. Dersom du ødelegger for andre brukere på forumet (via f.eks. spam), bryter norsk lov eller går løs på noe personlig ved brukere, skal du ut. Ellers ser jeg få grunner til direkte og permanent utestengelse, og meg bekjent har det forekommet flere tilfeller av utestengelser som senere har blitt reversert. Det er sånn sett godt å se at folk har evnen til å angre og gå tilbake på ting, men ikke gang på gang på gang. Da må dere heller vurdere bedre før utestengelsen. Det skal ikke være brukeres ansvar å argumentere for hvorfor de skal beholdes på forumet, det skal være teamets ansvar å argumentere og begrunne hvorfor de skal ut av forumet.

 

Jeg synes det er et sykdomstegn for forumet at folks innlegg slettes helt uten noen logisk grunn annet enn at det kan være skadelig for teamet at de utfordres på noen måte. Siden metaforer har vist seg å være svært populært i slike diskusjoner tidligere, kan vel hvem som helst trekke paralleller i lederstil til enkelte deler av verden vi ikke sammenligner oss med. Jeg vil selvsagt ikke anklage moderatorene for å drive noen totalitær militærstat, akkurat, men det er som sagt et sykdomstegn at det ikke er mulig å komme med saklig kritikk.

 

Ellers synes jeg det er synd at innlegg bare slettes uten videre. Uten å skulle glorifisere meg selv: Da jeg var moderator/administrator hadde jeg en generell regel om at jeg sendte en PM til de jeg slettet/endret innleggene til, der jeg begrunnet hvorfor jeg slettet/endret dem. Jeg vil selvsagt ikke legge ut disse PM-ene på forumet uten videre, men jeg synes slikt som dét er en god måte å gjøre det på. Tilbakemeldingene fra de jeg sendte slike PM-er til var også i all hovedsak positive. Mulig enkelte synes det er kronglete å sende en PM om slike ting, men dersom det er så mye spam og møkk her at du ikke har tid til å sende en kort PM ved siden av, har dere større problemer enn å slå ned på at noen glemmer en "g" i et ord. Da jeg var admin og sjekket rapportene, var det som regel aldri mer enn en tre-fire av dem, og de tar ikke lange tiden. De andre regelbruddene er som regel ting du merker deg mens du leser rundt i forumet, og da tar det heller ikke mer enn et snaut minutt å sende slike PM-er.

 

I tillegg var det jo dette med at teamet ikke skjønte at et amnesti må ha en skremselseffekt, ikke gi de du vet om gå fri om de vil, men det er vel heftig og ferdig debattert av folk som har blitt utestengt og sluppet tilbake et par-tre ganger.

 

Uansett synes jeg det er idiotisk at teamet kan ta seg så store friheter som de gjør. Mulig vi andre til en viss grad har gjort slikt i vår tid, men da hadde vi i hvert fall kontroll på forumet, og ingen følte det var store nok problemer til at det ble store diskusjoner mot ledelsen på siden. Nå har teamet totalt mistet kontrollen og styringen på siden, og besvarer dette med å sensurere kritikk og utestenge de som kun er saklig uenige med dem.

 

Har på sett og vis vurdert en slags delvis retur på FMNorge, siden jeg synes det tross alt har vært mye gøy og interessant å diskutere og snakke om her, men jeg synes utviklingen i det siste har vært helt gal. Det bør være mulig for brukere å komme med kritikk mot teamet uten at de skal frykte å hverken få innleggene slettet, få advarsler eller bli utestengt. Synes det er tøvete og feigt, rett og slett, at folket om skal styre her ikke kan ta en ordentlig diskusjon på de tingene brukerne mener kunne vært bedre. Håpløst.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ellers synes jeg det er synd at innlegg bare slettes uten videre. Uten å skulle glorifisere meg selv: Da jeg var moderator/administrator hadde jeg en generell regel om at jeg sendte en PM til de jeg slettet/endret innleggene til, der jeg begrunnet hvorfor jeg slettet/endret dem. Jeg vil selvsagt ikke legge ut disse PM-ene på forumet uten videre, men jeg synes slikt som dét er en god måte å gjøre det på. Tilbakemeldingene fra de jeg sendte slike PM-er til var også i all hovedsak positive. Mulig enkelte synes det er kronglete å sende en PM om slike ting, men dersom det er så mye spam og møkk her at du ikke har tid til å sende en kort PM ved siden av, har dere større problemer enn å slå ned på at noen glemmer en "g" i et ord. Da jeg var admin og sjekket rapportene, var det som regel aldri mer enn en tre-fire av dem, og de tar ikke lange tiden. De andre regelbruddene er som regel ting du merker deg mens du leser rundt i forumet, og da tar det heller ikke mer enn et snaut minutt å sende slike PM-er.

 

Her må jeg si meg veldig enig. Flere ganger har mine innlegg blitt slettet uten konsekvenser. 1) Det er veldig synd at jeg ikke får vite hva jeg gjør galt. 2) Jeg burde vært utestengt eller fått advarsel nå, hvis retningslinjene skulle vært fulgt.

 

§3-1 Innlegg skal være interessant og gi mening

Absolutt alle innlegg som gjøres på forumet skal gi mening for leseren. Før du legger inn et innlegg på forumet skal du tenke på om du selv hadde hatt noe nytte av at en annen bruker hadde skrevet det samme til deg.

Alle innlegg som sees på som uinteressante og som ikke har noe å komme med vil bli slettet/flyttet av en av våre medarbeidere. I en del tilfeller vil slike innlegg bli å finne i ”Feilposter” etter at innlegget er fjernet.

 

Regelbrudd som går under innlegg vil normalt sett føre til at innlegget slettes. Gjentas regelbruddet vil brukeren få advarsel. Retter ikke brukeren seg etter advarselen vil brukeren bli utestengt.

 

Legg ekstra godt merke til det i uthevet skrift. Innleggene mine som har blitt slettet, har enten brutt denne retningslinjen eller andre med de samme konsekvensene. Jeg ba bruker X brenne i helvete for en tid tilbake og ble tildelt advarsel. Etter det har innleggene mine bare forsvunnet på mystisk vis, uten at jeg har mottatt en personlig melding eller advarsel. Litt trist, for jeg vet jo tross alt ikke hva som skal til for å bryte retningslinjene nå. Det virker som om alle de slettede innleggene er i en gråsone. De bryter retningslinjene nok til at innlegget blir slettet, men ikke nok til advarsel. Selv om det står tydelig at HVIS REGELBRUDDET GJENTAS, VIL BRUKEREN BLI TILDELT ADVARSEL. Men dette skal jo tolkes av moderatorene til en hver tid, og stakkars meg har ikke en eneste tanke om hvor jeg står hvis jeg får nok et innlegg slettet.

 

EDIT:

 

Fire ganger på kort tid har det hendt at jeg plutselig har blitt møtt med stillhet! Dere tvinger oss til å ta kritikken ut i det åpne forumet! Vi blir ikke hørt ellers!

 

Hørt ellers? Vi blir ikke hørt uansett. Det er i hvertfall det jeg er i ferd med å innse.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har tatt litt med Lynus og Öñòmátôpòêtìköñ på PM, men får ta litt her og.

 

Hva tror dere utestengelsesgrunnen var? Jo nettopp, dobbeltnicking, spam og useriøshet. Vel, såvidt jeg ikke er blind, så var dobbeltnicking plutselig godtatt, spam hadde jeg ikke bedrevet og ei heller hadde jeg vært useriøs. Hvorfor blir jeg da utestengt? Greit, denne saken er vi egentlig ferdig med. Men dette viser bare at visse moderatorer her inne bruker makten de har, til å utestenge, komme med trusler om advarsler og også gi de, med engang de går tomme for argumenter. Er det sånn vi vil ha det?

Begrunnelsen var feil, Matadoren skulle vært utestengt fordi du har vært utestengt for andre forhold tidligere. Noe du har full forståelse for, og jeg har full forståelse for at du reagerer på utviselsesgrunnen på Matadoren.

 

Jeg har også lagt merke til moderatorer som opptrer med en latterlig høy arroganse. Når de kommenterer skrivefeil, som er så opplagte at alle skjønner hva brukeren mener, så blir det for dumt. Skal de (moderatorene) ikke være et eksempel til etterfølge? Synes også det blir håpløst når de lirer av seg innlegg som "Hahahaha, lættis!" o.l. Er dette videre relevant for forumet? Her bryter altså to moderatorer, to retningslinjer. Både uthengning og folkeskikk, samt spamming. Er det greit at dere moderatorer gjør det, skal ikke reglene gjelde for dere også?

Vel, jeg har lurt av meg et sånn savefeil innlegg som burde vært slettet. Jeg har nå slettet det selv og i fremtiden vil dere ikke se slike innlegg fra min side. Hver moderator bør vel gå gjennom sine innlegg den siste tiden og rette opp i alt som kan bryte med retningslinjene. Vi må også bli mer konsekvente når det gjelder straff når de forskjellige retningslinjene blir brutt.

 

Og for å ta det siste, så opplevde jeg dagens utestengelse som noe merkelig og absurd. Jeg har lest innlegget, og det var lite der som var krenkende overfor moderatoren som var nevnt, bortsett fra nettopp det at navnet var nevnt i innlegget. Er det ikke lov til å nevne folk ved brukernavn? Skal man utestenges bare av den grunn?

Jeg har lest nøye gjennom det aktuelle innlegget et par ganger og det er heller kritikk av moderatorteamet enn personangrep. Har også sagt det på PM til Öñòmátôpòêtìköñ.

 

Retningslinjene for dette med uthenging er også veldig i tåken, hvor går grensen for uthenging? Hvem skal avgjøre at det er uthenging? Jeg fikk som svar at det var opp til moderatoren som så innlegget, å vurdere innlegget og bestemme en passende straff. Her sies det da indirekte, at moderatorer skal vurdere om innlegget er av en slik sort at det oppfattes som krenkelse. Hva om moderatoren som ser dette, ikke liker nevnte bruker? Jeg vet det er flere moderatorer som ikke lar seg be to ganger før de deler ut advarsler, til brukere de ikke har sansen for. Er det slik vi vil ha det? Moderatorer som gir en bruker strengere straff, bare pga personlig forhold? Slik forumpolitikk kan ikke bedrives på en side av fmnorges størrelse, det blir for dumt.

Som nevnt tidligere må vi bli mer konsekvente når det gjelder advarsler og utestenginger. På en annen side er det stor forskjell på hva den enkelte ser på som uthenging. Personlig så tåler jeg at folk kødder med meg, å bli kritisert og at folk kommenterer skrivefeilene mine. Noen vil kanskje se på det som uthenging, men jeg syns at så lenge brukeren som blir "uthengt" ikke føler seg uthengt er det er fair innlegg.

 

I retningslinjene står det:

 

§4-2 Klager på moderatorer, andre brukere etc. rettes til administrator

Alle klager på moderatornes jobb skal både rettes mot sidens administrator (petter@fmnorge.com) og den aktuelle moderatoren. Administrator vil hjelpe brukeren å komme i kontakt med den aktuelle moderatoren om det skulle bli nødvendig.

Klager på moderatorer skal ikke under noen omstendigheter tas i all offentlighet på forumet.

 

Bør ikke denne retningslinjen endres? Slik som dere holder på for øyeblikket, er det uklart om konstruktiv kritikk er klaging. Trekker man fram eksempler, vil den aktuelle moderatoren forstå at det er konstruktiv kritikk/klaging rettet mot ham. Det er simpelthen umulig å gi konstruktiv kritikk slik som dere holder på nå, for nevner vi et navn, blir innlegget slettet. Dette må endres!

Endringer i retningslinjene er noe vi må se på. Enn så lenge er kritikk av moderatoreteamet som helhet greit i det offentlige, men hvis det kun dreier seg om en moderator så tas det per PM med den moderatoren og Petter. Det forventes så klar at moderatoren svarer på en skikkelig måte.

 

Her må jeg si meg veldig enig. Flere ganger har mine innlegg blitt slettet uten konsekvenser. 1) Det er veldig synd at jeg ikke får vite hva jeg gjør galt. 2) Jeg burde vært utestengt eller fått advarsel nå, hvis retningslinjene skulle vært fulgt.

Her kan jeg bare snakke for meg selv. Jeg har slettet en del innlegg uten å gi beskjed. Dette er enten fordi det er et innlegg av typen "haha", at det er et helt malpalssert innlegg og brukeren selv har funnet rett plass og poste det, eller at det tidligere er gitt beskjed enten i tråden(eks. "Vurdering av stall og spillere") eller forumet(eks. "Spillere og ledere") at innlegg som enten ikke følger mal eller emne vil bli slettet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I den siste tiden har det vært mye rart her inne! Innlegg slettes over en lav sko, og utestengelser har man heller ikke spart på. I Amnesti-tråden ble ett av mine innlegg slettet, uten at jeg har noen som helst forståelse for hvorfor. Jeg brøt ingen av retningslinjene, såfremt ikke en moderator tolket det dit hen(En paragraf som burde fjernes fra retningslinjene snarest! Slike friheter kan man ikke ta seg), og det var ikke et såkalt spam-innlegg. Joda, jeg gjorde ikke annet enn å støtte en av de andre som deltok i diskusjonen, men så vidt jeg kan huske argumenterte jeg for hvorfor og mener på ingen måte at dette burde være grunnlag for å slette innlegget.

 

Så hvorfor ble det slettet da? Jeg nevnte ikke navn, men kritiserte til dels teamet for det de argumenterte med. Var det derfor? Var det fordi jeg var uenig?

 

 

Så var det moderatorene selv da. Joda, de er mennesker, men de fleste brukerne som bidrar positivt her inne har ikke innlegg nede på det nivået enkelte av moderatorerene har hatt. Uten å nevne navn så mener jeg ikke at "Lættis"-innlegg og fylle-innlegg bør komme fra moderatorer. Som andre i denne diskusjonen sier skal dere gå foran som forbilder, ikke utnytte deres posisjon til å herse vilt med brukerne dere ikke liker.

 

Mens jeg sitter her og skriver innlegget ser jeg at man strammer inn i småsnakk, men det får da være måte på? Greit, nivået i enkelte tråder er ikke i nærheten av forventet standard, men da må man heller slette innlegg! Om man slettet alle innleggene som ikke holder forventet standard, og tok jobben denne jobben seriøst ville tråder som "Intime betroelser" være et fint innslag på forumet. Jeg har selvfølgelig forståelse for at tråder som "Red Bull blir tillatt i Norge" stenges, men lurer samtidig på hvorfor denne tråden har vært åpen i 6 måneder, og ikke ble stengt på dag 1? Man burde velge ut noen av de gode, gamle tråder som får stå, og heller slette en del innlegg i disse for å få nivået tilbake dit det skal.

 

 

http://fmnorge.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=12433&start=75#p315870

Er det ikke akkurat dette det er ønskelig at vi gjør? Hvordan skal forumet forbedres om man ikke mottar konstruktiv kritikk?

viewtopic.php?f=42&t=12433&start=100#p315888

Jo, det er visst akkurat slik det skal være

viewtopic.php?f=42&t=12433&start=100#p315897

Eller?

Greit, jeg forstår at innlegget kanskje ikke var innenfor ønskede rammer, men hvorfor fjerner man ikke bare den delen som var "straffbar"?

(Dobbeltbruker-amnestiet)

 

Nå virker jeg muligens ekstremt negativ, men slik er det altså ikke! Jeg synes at forumets grunnstamme(de mest aktive brukerne) holder et godt nivå, og det at enkelte av de nye ikke gjør som vi vil får vi bare bære over med. Alt i alt synes jeg dere moderatorer gjør en svært god jobb, men at enkelte bidrar mer enn andre. Selv om jeg virker litt kritisk til Tyggis i denne tråden er ikke det tilfellet! Tyggis er en av de moderatorene som gjør en god jobb her inne, og at det er dine saker jeg linker til her skyldes nok at du gjør mye og dermed har lett for å havne i enkelte situasjoner. Noe alle sikkert har forståelse for.

 

Det viktigste for denne siden nå, er å få ryddet opp i alt det styret som har bygd seg opp. Hvordan dette skal gjøres er det ikke lett å si, men en renovasjon av enkelte tråder som har falt betraktelig i nivå ville ikke skadet. Det er også viktig at dere i teamet tar til dere kritikken og forsøker å gjøre noe med det vi tar opp. Ikke se på oss som en gjeng med idioter, og fortsett med de "feilene" dere gjør! Ellers så håper jeg at retningslinjene blir fikset, slik at det er mulig for oss vanlige brukere å forstå hvor grensene går. Det meste er selvsagt logisk, men når dere kan tolke litt som dere vil er det ikke lett å forholde seg til det.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig i mye av det du sier, og det som har blitt trukket fram av forbedringspotensiale for vår del har jeg tatt opp i moderatorforumet. Vi har en diskusjon gående på det, og jeg håper vi kan få lov til å få tid til å diskutere noen punkter grundig før dere halshogger oss.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er nysgjerrig på hva du mener tråder som "Intime betroelser" har å bidra med på dette forumet. Jeg lurer også litt på hvorfor du mener vi skal sitte med en masse unødvendig ekstraarbeid i stedet for å stenge en sånn søpletråd. Det du sier om innstrammingen i småsnakk har jeg ingen forståelse for, resten virker derimot fornuftig.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vel, jeg liker å kunne koble av litt, og da synes jeg det er morsomt å lese i tråder som "Intime betroelser". Slik nivået er på nåværende tidspunkt er jeg for at tråden stenges, men om man hadde slettet de innleggene ingen bryr seg om står det vanvittig mye morsomt i den tråden. Ikke bare er det morsomt, men det skaper også en "identitet" gjennom at man ser litt hva personen gjør, utover å sitte på forumet.

Om ingen er villige til å bruke tid på det, har jeg full forståelse for dette, men det ville vært morsomt og fått den tråden opp på et høyt nivå igjen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har fjernet en del innlegg fra dette emnet nå, og som noen av våre observante medlemmer har forstått er det fordi disse innleggene ikke har noe her å gjøre. Den involverte brukeren har fått beskjed om at jeg og han tar det over PM herfra.

 

Kan også legge til at flere av punktene som nevnes i denne tråden diskuteres på "bakrommet". Det er derfor viktig at denne tråden holdes seriøs og ikke fylles med unyttige innlegg (á la de som nå er fjernet), slik at vi i ledelsen kan forbedre det som måtte forbedres - spesielt etter den siste tidens hendelser.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke noen stor sak, men måtte se både det tragiske og det humoristiske i dette innlegget:

viewtopic.php?f=132&t=11841&start=25#p313611

Det skal ikke være slik at en bruker beklager seg når han skriver et virkelig godt innlegg, men denne karen føler altså at det er slik det skal være. Man skal ikke skrive så lange innlegg osv.

Det er denne mentaliteten som må endres. One-linere kan være vel og bra i noen tilfeller, men i det store og hele er det de diskusjonene hvor man fyller A4-sider med tekst under argumentasjonen som er gode. Det skaper engasjement og gir også et godt bilde til de nyere brukerne av forumet om hvordan ting skal foregå. Her må alle ta et felles tak, for å løfte oss opp på ønsker nivå.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Noen vil kanskje se på det som uthenging, men jeg syns at så lenge brukeren som blir "uthengt" ikke føler seg uthengt er det er fair innlegg.
Hvordan kan man vite det på forhånd?

 

Endringer i retningslinjene er noe vi må se på. Enn så lenge er kritikk av moderatoreteamet som helhet greit i det offentlige, men hvis det kun dreier seg om en moderator så tas det per PM med den moderatoren og Petter. Det forventes så klar at moderatoren svarer på en skikkelig måte.
Det er med andre ord et regelbrudd å si at man ikke er enig i rosen av en enkeltmoderator? Er det rettferdig å la noen få legge frem sin sak offentlig, mens meningsmotstanderne må ta det over PM med admin? Hvor balansert blir den debatten? I teorien (og praksis) vil det si at vi kan få en tråd hvor alle innleggene er positiv feedback, uten mulighet til å ta en diskusjon?

 

Jeg er nysgjerrig på hva du mener tråder som "Intime betroelser" har å bidra med på dette forumet. Jeg lurer også litt på hvorfor du mener vi skal sitte med en masse unødvendig ekstraarbeid i stedet for å stenge en sånn søpletråd
Jeg er helt enig i at den tråden er til å leve uten, men det vil ikke være så vanskelig å holde den ryddig. Slett unødvendige innlegg og gi de skyldige straff. Kanskje litt ekstraarbeid i begynnelsen, men etter en stund forstår nok folk tegninga. De første betroelsene i tråden er ikke så ille, selv om de ikke nødvendigvis er viktige for forumet.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvordan kan man vite det på forhånd?

Man skal jo i all hovedsak ikke gjøre det. Når det skjer er det ofte ganske for etter at innlegget med det som bli kommentert er postet og brukeren er sannsynligvis på forumet, da kan han rapportere det slik at vi blir oppmerksomme på det. Det er også flere brukere som kjenner og "kjenner" hverandre, jeg er ganske sikker på at jeg kan komme med et "frekt" svare til Jørn uten at han vil reagere, mens andre vil reagere på det. Når jeg tenker med om bør jo så klart alle slike svar komme på MSN/PM.

 

 

Det er med andre ord et regelbrudd å si at man ikke er enig i rosen av en enkeltmoderator? Er det rettferdig å la noen få legge frem sin sak offentlig, mens meningsmotstanderne må ta det over PM med admin? Hvor balansert blir den debatten? I teorien (og praksis) vil det si at vi kan få en tråd hvor alle innleggene er positiv feedback, uten mulighet til å ta en diskusjon?

Posetiv omtale av enkeltmoderatorer bør vel også tas på PM eller med Petter, slik at det blir likt for alle.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Man skal jo i all hovedsak ikke gjøre det. Når det skjer er det ofte ganske for etter at innlegget med det som bli kommentert er postet og brukeren er sannsynligvis på forumet, da kan han rapportere det slik at vi blir oppmerksomme på det. Det er også flere brukere som kjenner og "kjenner" hverandre, jeg er ganske sikker på at jeg kan komme med et "frekt" svare til Jørn uten at han vil reagere, mens andre vil reagere på det. Når jeg tenker med om bør jo så klart alle slike svar komme på MSN/PM.
Greit nok, men fortsatt et problem. Det er umulig å vite hvem som kjenner hverandre godt nok til å slippe unna med slikt. Hvordan skal en fersk bruker reagere om han ser deg kalle Jørn en GIGAC*CK?

 

 

Posetiv omtale av enkeltmoderatorer bør vel også tas på PM eller med Petter, slik at det blir likt for alle.
Eventuelt la det være lov å ta ute i forumet. Ikke enkeltavgjørelser, men den aktuelle moderatorens arbeid generelt. Om påstandene kan backes opp og ikke går direkte på person ser jeg virkelig ikke problemet. Personangrep er personangrep, og kritikk kan derfor slettes hvis det blir for stygt og usaklig.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det jeg reagerer litt på er at innlegg blir slettet. Jeg syns at det er hver persons demokratiske rett å kunne ytre seg når man føler at noe enten er i sin urett eller at man må påpeke noe som skjer som kan være urett. At man da sletter innlegg som kan brukes i videre argumentasjon er for meg en uting. Det er ikke bare en generell ukultur, men det er også en udemokratisk situasjon. Offentligheten har i all sin prakt lov til å se hva som skjer. Det er på den måten, og kun på den måten, man kan ta en konstruktiv og riktig avgjørelse. (Se for øvrig Habermas for mer om det temaet).

 

At man som moderator skal kunne behandle folk annerledes syns jeg er veldig feil. Da må man nesten tilkjennegi når man ikke opptrer som moderator. På den måten kan folk være klar over hvilken stilling som taler.

 

Videre så syns jeg det er trist at man skal ha venneklikker på forumet der folk beskytter hverandre etter hvert som man kjenner hverandre mer privat. Jeg er selv på andre forum der folk kjenner hverandre privat, men jeg kan ikke komme på hendelser der disse private venneforholdene har kommet til hinder for "banne" eller moderere folk.

 

Kanskje man skal vurdere en såkalt "ban" eller en en "snakkesperre" i stedet for å utestenge folk? Jeg tror det fort kan være en liten korreks kontra denne enten/eller-holdningen som råder.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono: Som Robertsen sier så blir punktene som blir tatt opp i denne tråden diskutert på "bakrommet". Ser ikke bort i fra at en endring/omformulering av retningslinjen du snakker om vil være det beste.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now