chrestomanci

Medlem
 • Content count

  109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

chrestomanci last won the day on April 10 2016

chrestomanci had the most liked content!

Community Reputation

7 Nøytral

1 Follower

About chrestomanci

 • Birthday 01/12/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.last.fm/user/bubastis

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hjemby
  Vik i Hole
 • Interesser
  Musikk, fotball, film og tegneserier. Og kombinasjoner av disse.

Tilleggsinformasjon

 • Favorittklubb
  Luton Town
 1. Navn: Bjørn Maars Johnsen Alder: 24 Nasjonalitet: Norsk/Amerikansk Klubb: Hearts Testet i: Hearts Kommentar: Stor, sterk og rask. Med andre ord en perfekt target man. Spiller man rundt på kantene og legger inn er han både sterk nok til å vinne hodedueller i feltet og rask nok til å dukke opp på første stolpe. God til å møte, flikke videre og deretter komme seg i posisjon inne i boksen. Laget mitt spiller mye bedre når han er på banen. Litt spent på om han er god nok for et ok lag i en bedre liga enn den skotske, men ser for meg at han ville være god i engelsk Championship. I norsk serie tror jeg han ville herjet med de stakkars midtstopperne.
 2. Det er betaen du laster ned, ja. På utgivelsesdatoen lastes fullversjonen automatisk ned. Du må starte nytt spill for å få fullt utbytte av fullversjonen, men du kan velge å fortsette på saven du har.
 3. Hahaha, dere spiller så annerledes enn meg. Jeg spiller aldri mer enn fire sesonger. Stort sett blir det med en enkelt sesong før jeg prøver noe annet. På FM17 planlegger jeg å starte medd det samme laget jeg har startet med de siste ti sesongene. Everton. Jeg aner ikke hvorfor det har blitt slik, jeg er ikke Everton-fan eller noe slikt, men nå har det på en måte blitt tradisjon.
 4. Min erfaring er at det ofte kommer veldig an på spilleren som spiller i midten av de tre offensive om man spiller 4-2-3-1. Er det en pasningssterk spiller som er mer innstilt på å spille pasninger enn på å komme seg fram og gå for skudd pleier det å fungere greit. I tillegg til det åpenbare som at backene og de to sentrale på midten må være ballsikre spillere. Jeg har ofte over 50% av ballinnehavet, men å virkelig dominere stort gjør jeg bare når jeg trekker den offensive midtbanespilleren tilbake og gjør ham til en defensiv midtbanespiller. Deep lying playmaker eller roaming playmaker pleier å gjøre susen for å flytte ball raskt og sikkert. Med de rette innstillingene kan jeg flytte ball i lange perioder uten at motstanderne får kloa i ballen. Tips til billig defensiv midtbanespiller som passer til et slikt spill: Haris Medunjanin i Deportivo La Coruna. Billig og ofte på transferlista i starten av spillet. Han er ikke verdt noe som helst i det defensive spillet, så en av de to sentrale midtbansepillerne foran ham må være av den fysiske typen som kan bryte opp angrepene til motstanderen.
 5. Jeg sliter (som nevnt andre steder her på forumet) også med taktikksnekring. Jeg har fått mye utav å lese strikerless (en FM-blogg - google it!). Jeg mister fort gnisten av å spille taktikker andre har laget, men på strikerless forklares mer eller mindre hele taktikken på en god måte slik at det er lett å se hvilke instruksjoner som henger sammen o.l.
 6. Utrolig slapt at det ikke har vært noen admins inne og kommentert her.
 7. Ja, det er det jeg opplever også. Jeg vinner jo en og annen kamp, men finner meg nesten hver eneste gang involvert i nedrykksstriden. Det skjedde jo så klart innimellom tidligere også, men på FM16 er det mer regelen enn unntaket.
 8. Jeg har også, som flere av dere sier, sett at det er viktigere enn noensinne å tilpasse taktikken etter motspillerne, men jo mer jeg leser rundt om på nett, jo mer ser det ut til at fler og fler kommer til nettopp denne slutningen. Jeg ser for meg to taktikkvarianter selv. En defensiv og contringsbasert for bortekamper og hjemmekamper mot topplagene, og en mer balansert eller offensiv for hjemmekampene hvor jeg skal styre showet mer selv. Her tror jeg 3D-visningen må ta noe av skylda. Det er ekstremt irriterende å se keeperen min stå stille og se på ballen ligge stille på streken en meter unna mens motsanderspissen løper tjue meter og rekker å tuppe den i mål, men det er jo egentlig bare en programmeringsfeil. Feilen ligger ikke i at jeg slapp inn målet, men hvordan det ble vist på skjermen. Jeg river meg i håret og banner til skjermen hver eneste gang, men det nytter jo lite å ble gretten på keeperen når det er programmerens feil, hehe.
 9. Hadde det enda vært en taktikk som var problemet. Problemet mitt er snarere at jeg ikke får noen taktikker til å fungere. Det har gått lukt åt skogen nesten hver gang, med forskjellige typer taktikker. Det er noe som ikke henger sammen, men jeg skjønner ikke hva. Det er klart at det hjelper ikke at jeg har en forkjærlighet for lag som sliter litt. Jeg synes det er morsommere å nesten klare play off med Rotherham enn å vinne serien med Arsenal, om dere skjønner hva jeg mener. Men nå styrer jeg selv lag som er selvskrevne kandidater til å plassere seg trygt rundt 4. til 8.-plass til nedrykkssumpa.
 10. Du hildrande du, denne FM-utgaven gir meg stadig nye grå hår. Det er så utrolig vanskelig sammenlignet med tidligere utgaver. Jeg får virkelig ikke taktikkene til å sitte, og det som verre er er at jeg ikke skjønner hva som er feilen. Jeg har nå spilt med sikkert ti forskjellige lag, og jeg har ennå ikke fått det til å sitte skikkelig (med unntak av Leicester-laget mitt på betaen, men Leicester gjør det så bra på alle andre spill jeg ser også så jeg tenker vel at de er litt overvurdert fra SIs side, hehe). Som jeg skreiv i en annen tråd får jeg ikke noe skikkelig følelse for hvordan de ulike delene på taktikkskjermen fungerer sammen etter at de gjorde om på layouten (ja, jeg synes også det høres helt idiotisk ut at et layoutbytte skal sette meg ut av spill, men sånn er det altså - om det er en formildende omstendighet ler jeg av meg selv også). Jeg har akkurat fått fyken av Mike Ashley i Newcastle. Og det svært fortjent og lenge etter at jeg hadde trykket på avtrekkeren selv om jeg hadde vært ham. Jeg trenger tips og trix, så kom an, folkens. Gi meg noe å jobbe med her.
 11. Finnes det et skin eller noe slikt som gir FM16 et grafisk uttrykk som ligner mer på FM15? Jeg tenker spesielt på taktikk-skjermen. Jeg får ikke noe følelse for hvilke instruksjoner jeg gir med FM16s taktikkskjerm, og får ikke taktikkene til å sitte. Jeg har spilt FM siden 1992, så jeg føler jeg har relativt grei innsikt i hvordan man spiller spillet, men med den nye taktikkvisningen får jeg det bare ikke til. Jeg ser for meg at å bytte skin kan være veien å gå. Noen tips?
 12. Finnes det noe alternativ for de av oss som ikke vil ha spillet i posten, men heller bare rett i Steam?
 13. Navn: Declan John Alder: 19 (30.6.1995) Nasjonalitet: Waliser Posisjon: D/WB L Klubb: Cardiff Pris: 3 - 12 millioner pund Testet i: Watford, Sunderland Kommentar: Kan spille fast i Premier League allerede fra første sesongen, og blir et monster av en back om han får riktig matching. Navn: Reece Burke Alder: 17 (2.9.1996) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: D C Klubb: West Ham Pris: 2 - 5 millioner pund Testet i: West Ham Kommentar: West Ham har gode stoppere, så det er ikke lett å slå gjennom på førstelaget, men når han får sjansen tar han den med begge henda, og er blant Premier Leagues beste i løpet av tredje sesongen. Navn: Sam Byram Alder: 20 (16.9.1993) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: D/WB/M R Klubb: Leeds Pris: 8 - 15 millioner pund Testet i: Leeds, Sunderland, Napoli Kommentar: Offensiv back som forsvarer sin plass på laget på alle nivåer.
 14. Navn: Lewis Cook Alder: 17 (13.2.1997) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: DM/MC Klubb: Leeds Pris: 3-12 millioner pund Testet i: Leeds, Tottenham, Juventus Kommentar: Playmaker som kan spille fast for alle lag allerede første sesongen. Navn: Teddy Bishop Alder: 18 /15.7.1996) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: M/AM C Klubb: Ipswich Pris: 5-12 millioner pund Testet i: Ipswich, Leeds Kommentar: Offensiv playmaker som nok trenger en sesong eller to før han er klar for de aller største klubbene. Funker veldig godt sammen med Lewis Cook. Navn: Josh Brownhill Alder: 18 (19.12.1996) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: M/AM C Klubb: Preston Pris: 1 - 5 millioner pund Testet i: Preston, West Ham, Sunderland Kommentar: Målfarlig type fra offensiv midtbane. Fra andre sesongen er han klar for fast spill i Premier League. Navn: Aaron Kuhl Alder: 18 (10.1.1996) Nasjonalitet: Engelsk Posisjon: M C Klubb: Reading Pris: 3 - 8 millioner pund Testet i: Reading, Newcastle Kommentar: Box to box-type som kan litt av alt. Blir en nøkkelspiller i Championship allerede første sesongen.
 15. Heisann. Lastet ned taktikken for å ta en titt, og den var nesten kliss lik den jeg allerede bruker på West Ham-saven min. Tre.fire små tweaks bare. Ser for meg at det er akkurat de tre-fire endringene som sto mellom meg og verdensherredømme, hehe.